Designa en webbplats som denna med WordPress.com
Kom igång

Alternativ investering: Investera i företags- och fastighetslån

Denna artikel innehåller annonslänkar i samarbete med Kameo.

Introduktion

Att hitta alternativa investeringsalternativ kan vara lockande för många. Dels så slipper man de dagliga svängningarna på börsen vilket leder till mer långsiktighet. Tex om du någonsin har investerat i onoterade bolag så har du inte varje dag kunnat logga in och se en aktiekurs röra sig upp och ner. Man sitter helt enkelt mer still i båten, vilket ofta leder till att man tar sig fram helskinnad efter sin båtresa.

Ett sätt att investera alternativt är via låneplattformen Kameo. Kameo är ett företag som erbjuder dig som privatperson att investera i företags- och fastighetslån med god avkastning. Genom att investera i företagslån/fastighetslån så blir din avkastning den ränta som företaget har på lånet. Lånet kan avse olika saker och branscher men främst så är det bolag inom byggbranschen, vilket står sig stabilare än många andra branscher. Räntan betalas också ut månadsvis från de projekt du har investerat i.

Minsta investering hos Kameo är så lite som 500kr vilket gör att alla kan komma igång och investera och sprida sin risk.

Risker

Med investeringar så finns det alltid risker. Alla projekt som publiceras på Kameo genomgår en kreditutvärdering med UC, det vill säga att alla som publiceras anses vara kreditvärdigt.

En historisk kreditvärdighet skall dock inte ses som en garanti för framtiden då företag kan råka på betalningssvårigheter i och med kriser som kan uppkomma. Det finns alltså alltid en risk att lånetagaren får betalningssvårigheter vilket leder till att du inte kan få tillbaka hela ditt investerade belopp.

Fördelar

  1. God avkastning, årsavkastningen ligger någonstans mellan 5-15% beroende på vad för projekt det är. Högre ränta brukar också innebära högre risk vilket är värt att ta med i sin beräkning.
  2. Avgiftsfritt, det finns inga avgifter hos Kameo. Det enda du betalar är att du behöver ta upp ränteintäkter på din deklaration för skatten.
  3. Låg minsta investering, genom att den lägsta investeringen enbart är 500kr gör att du kan komma igång och sprida risken mellan flera olika lån/projekt.
  4. Månadsvis utbetalning, istället för att räntan betalas ut årsvis får du här istället en månatlig utdelning av räntan vilket skapar gott kassaflöde.

Börja investera

Tycker du att det här låter intressant och vill börja investera i icke börsnoterade projekt så kan du läsa mer på Kameos hemsida. Jag har själv precis lagt bud på att investera i mitt första projekt och jag tycker plattformen är ett bra alternativ till börsen.

Har ni frågor så tveka inte att höra av er så skall jag göra mitt bästa att försöka svara på era frågor.

Annons

Författare: Studentekonomi

Pöjk på 21 år som hushåller med knappa resurser, men ändå lever gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: